Nyhetsarkiv

Kartet i applikasjonen ”Skyddad Skog” er oppdatert

25.09.2024

På oppdrag fra Skogsindustrien har Triona gjennomført den årlige oppdateringen av Kart over frivillig avsatt og vernet skog. 

Kartet viser frivillige avsettinger for flere av de store skogeierne i Sverige. Den viser også de formelle verneformene staten er ansvarlig for. Kartet er interaktivt og kan filtreres basert på flere ulike parametere som organisering og verneform. 

Kartet er produsert i samarbeid med flere av de større skogeierne i Sverige; 

  • Holmen Skog  
  • SCA Skog  
  • Sveaskog  
  • Bergvik Skog Öst  
  • Kopparfors Skogar   
  • Svenska kyrkan  
  • Statens Fastighetsverk  

Både hvilken skog som er vernet og eierskap til skogen endres over tid, og derforkartet oppdateres jevnlig. Triona tar kontakt med skogeierne, som får sende inn sine siste kartdata. Dataene samles og administreres av våre GIS-eksperter i FME (Feature Manipulation Engine), et verktøy som hjelper til med å sammenstille og bearbeide store datamengder på en ressurseffektiv måte, før den publiseresSkogsindustriens nettsider. Det føres en viktig dialog mellom Trionas GIS-eksperter og skogeierne om definisjoner av ulike vern, samt hvordan de presenteres og navngis, for å sikre at kartet blir så rettvisende som mulig. 

skyddadskog.png

Kartet viser det frivillig avsatte og vernede skogsarealet med mørkegrønn farge  

Ønsker du å se nærmere på kartet og dets funksjoner, finner du det på Skogsindustrierns nettsider her.    

Å kunne kombinere vår store interesse for skog med vår kunnskap innen GIS er ekstra moro for oss i Triona, fordi både skog og GIS er viktige og prioriterte områder for oss. Les mer om hvordan vi samarbeider med skogsnæringen på vår hjemmeside: Skogsindustri (triona.se))   

Vi ser frem til neste oppdatering av Vernet Skog og nye interessante diskusjoner med Skogsindustrien og skogeierne! 

 

Les mer