Nyhetsarkiv

Sandåsa Timber velger Timber by Pinja

11.05.2022

Sandåsa Timber med tre anlegg i Sörmland har valgt Timber by Pinja, som leveres av Triona, som sitt nye forretningssystem.

Sandåsa Timber blir det første sagbruket og det største anlegget til nå i Sverige som velger Timber by Pinja. Timber by Pinja skal gi støtte til Sandåsas virksomhet fra tømmersortering til salg og støtte både sagbrukene og treforedlingen i Sandåsa. Med den støtten for konsernstrukturer som finnes i Timber by Pinja vil Sandåsa f.eks. kunne håndtere interne bestillinger og leveranser mellom enhetene, noe de mangler støtte for i dag.

Sandåsa Timber AB består i dag av treforedlingen i Sandåsa og sagbrukene i Åkers Styckebruk og i Forssjö Bruk, Katrineholm. Sandåsa Timber AB er et moderne og veletablert familieselskap, men med aner fra 1920-tallet.

Sandåsa Timber har nøye vurdert alternativene for ny systemstøtte på markedet og etter en solid og konstruktiv prosess i løpet av høsten falt valget på Timber by Pinja.

«Vi ser at Triona er aktøren som kan gjennomføre vår visjon om hva et forretningssystem for oss skal inneholde og brukes til. Vårt krav har vært et system som er tilpasset fremtiden sammen med en moderne struktur og organisasjon. Vi ser det også som svært viktig å kunne legge til rette for gode forutsetninger i den digitaliseringsprosessen som nå pågår sammen med byggefaget og anleggsbransjen. Det er med stor forventning vi nå har startet denne reisen sammen med Triona, sier Anders Gyllengahm, administrerende direktør i Sandåsa Timber.

Nå starter et felles innføringsprosjekt og planen er at det første anlegget skal ta systemet i bruk i løpet av høsten.

«Vi gleder oss veldig til å samarbeide med Sandåsa Timber. Det er en veletablert bedrift hvor tradisjon og moderne tenkning går hånd i hånd. Beslutningsprosessen har vært veldig konstruktiv og vi har hatt flere givende møter som har involvert mange av deres kunnskapsrike medarbeidere», sier Jens Werner, salgssjef i Triona.

Timber by Pinja gir støtte for velbegrunnede beslutninger i alle prosesstrinn ved at aktuell status sammen med historiske data alltid finnes sammenstilt og oppdatert i systemet.

Utviklingen av systemet skjer, og har skjedd, i tett samarbeid med våre kunder for å tilpasse og støtte nye behov som oppstår.

Timber by Pinja utvikles av det finske selskapet Pinja, som Triona innledet et samarbeid med i 2017. Timber by Pinja brukes i dag av rundt 50 sagbruk og annen treindustri i Sverige, Finland og Baltikum. Triona tilbyr svensk treindustri en svensk versjon av systemet, inkludert innføringsstøtte, support og komplementære løsninger som f.eks. C-Load. Timber by Pinja er modulbasert og passer både for mindre bedrifter og store konsern med flere enheter.

Les mer