Nyhetsarkiv

Ny versjon av C-Load

25.11.2019

1. oktober byttet Lasset navn til C-Load. “Load” som i last/lass og “C” som i Collaboration, Community, Communication och Cloud - altså fortsatt den samme tjenesten som startet i 2012, men nå utstyrt med et navn som bedre beskriver tjenesten. I forbindelse med navneendringen ble det også gitt ut to funksjonsreleaser med en rekke forbedringer og ny funksjonalitet - hovedsakelig en fullstendig omskrevet håndtering av lastlisten og publiseringen, men også ny funksjonalitet for flere typer aktører.

Navnebyttet av tjenesten har resultert i en komplett gjennomgang av alle grensesnitt samtidig  som det grafiske utseendet er oppdatert og nye tydeligere ikoner er lagt inn for mange funksjoner. I tillegg til navneendringen og den grafiske oppdateringen er bla. følgende ny funksjonalitet lansert:

 • Støtte for elektroniske avtaler;
  Ettersom C-Load-tjenesten kontinuerlig vokser og antall leverandører øker (mer enn 50 nye leverandører er lagt tilbare de siste tolv månedene), introduserer vi nå støtte for elektronisk signering av avtaler.
 • Forbedret logikk for økt ytelse
  Databasespørsmål for lasslisten og logikken for å publisere bestilte laster er skrevet om for å sikre ytelse i disse sentrale delene av C-Load.
 • Forbedringer i estimering av avtaleruter
  Estimering kan nå gjøres basert på resultatet i forrige periode samt støtte for eksport og import av Excel-filer.
 • Bestillingsspesifikk vekting av kvalitetspoeng
  Kundespesifikk vekting av kvalitetspoeng slik at incentiver synlige for leverandører kan opprettes som en del av kvalitetspoengrapporten.
 • Tilbakemelding fra tidligere avtaler ved rangering
  Topp-3 leverandører fra forrige avtale er synlige i rangeringer for å lette arbeidet med rangeringer.
 • Proaktiv startside for bestillerne
  På bestillerens startside vises status og avvik angående laster og bestillinger for å lette rask identifisering og håndtering.

Mer informasjon om releasene finnes i release notes for tjensten C-Load.

Med disse releasene av C-Load har vi lagt grunnlaget for en fortsatt utvidelse av tjenesten.