Nyhetsarkiv

Triona styrker Sokigos løsninger for trafikk og gate

15.04.2020

Sokigo og Triona signerte 14. april 2020 en samarbeidsavtale med sikte på å kunne tilby Sveriges kommuner løsninger innen trafikk og gate basert på ledende teknologi. Trionas plattform TNE vil dermed bli en del av Sokigos produkt LV. TNE støtter mange ulike typer applikasjoner og virksomheter som bruker eller administrerer informasjon om transportnett. Formålet med selskapenes partnerskap er å kunne tilby Sveriges kommuner markedets beste løsninger innen trafikk og gate.

Sokigo har i dag de fleste av Sveriges kommuner som kunde, og Triona er en ledende leverandør av innovative IT-løsninger relatert til logistikk og infrastrukturrelatert virksomhet.

Ved å kombinere Trionas produkter og spisskompetanse, bla. rundt NVDB, med Sokigos forretningsrelaterte løsninger kan alt fokus rettes mot å skape maksimal nytte for Sveriges kommuner. På lang sikt ser begge selskapene fram til å kunne tilby alle kunder muligheten til å bruke ytterligere løsninger i respektive selskapers produktportefølje.

”Vi i Sokigo ser frem til å kunne presentere helt nye løsninger innen trafikk og gate allerede i 2020”, sier Anders Sundin VD i Sokigo.

”Det føles bra å kunne dele ekspertkompetanse, produkter og nye applikasjoner som direkte bidrar til digitalisering og et mer bærekraftig Sverige”, sier Mats Bayard VD i Triona.

Sokigo leverer løsninger og tjenester for kommunale og private aktører basert på egen programvare,  supplert med forretningsrelaterte tjenester. Ved å utnytte synergiene mellom kommunale og private tilbud kan en unik kompetanse og moderne løsninger tilbys. Sokigo er en del av IT-gruppen Addnode Group.

Triona er etablert i Finland, Norge og Sverige, omsetter for ca. 180 mill svenske kroner og har rundt 150 ansatte. Eksempler på kunder er ABB, Bane NOR, BDX, Clas Ohlson, Euoskilt, Mantum, MaserFrakt, Mesta, NCC, NWP, SCA, Statens vegvesen, Sveaskog, Trafikverket och Transdev.

Les mer