Nyhetsarkiv

FleetControl til Keolis i Uppland og Göteborg

20.06.2022

I trafikkoppdraget til UL, som har trafikk i Uppland, er Keolis ansvarlig for en helhetsløsning av IT-systemene om bord i kjøretøyene og for Västtrafik i Gøteborg for enkelte utvalgte IT-tjenester. 

I begge tilfeller valgte Keolis FleetControl fra Triona for å danne den fysiske kjernen om bord i kjøretøyene med en kjørecomputer som IoT-hub og vår Androidbaserte skjerm som grensesnitt til sjåføren. En sentral såkalt MQTT-megler (MQTT er en åpen nettverksprotokoll for IoT) i kjøretøyets datamaskin sørger for at alle sensorer og systemer kommuniserer med hverandre på en smidigst mulig måte. Det har aldri vært enklere å dele data om bord og også til andre eksterne systemer. 

Keolis UL.jpg

På Trionas kjørecomputer kjører også en annen leverandør sin programvare, i et virtualisert miljø. Virtualiseringen øker kostnadseffektiviteten gjennom mindre maskinvare samtidig som sikkerheten til vår egen programvare opprettholdes. FleetControl-tjenester som integrasjon av fartsskriverdata med IDHA, styring av taleradio via førerskjermen og ECO-drift for alt drivstoff er også inkludert i løsningen som Triona leverer. 

Keolis VT Göteborg.jpg