Nyhetsarkiv

Sandåsa Timber i gang med Timber by Pinja

19.08.2024

Sandåsa Timber med tre anlegg i Sörmland kjører nå forretningssystemet Timber by Pinja levert av Triona ved sine to sagbruk i Åker og Forssjö. 

Sandåsa gikk nylig i drift med forretningssystemet Timber by Pinja ved sine to sagbruk i Åker og Forssjö. Timber by Pinja erstatter dermed Winsaw som Sandåsa hadde før. Det er også laget en integrasjon slik at Timber by Pinja utveksler pakkedata med SiPal. 

Hele sagbruksvirksomheten støttes nå av et kraftig nytt forretningssystem – Timber by Pinja. Som et første skritt er tidligere forretningssystemer erstattet. Nå brukes Timber by Pinja til salg, bestillinger, varelager og fakturering samt støtter pakkehåndtering gjennom hele prosessen.  I neste steg går sagbrukene videre med å ta i bruk modulen for produksjonsplanlegging og inkludere kontroll over råvarestrømmene i systemet. Dette gir sporbarhet fra råvare til ferdig sluttprodukt. Fra start er det også full støtte i systemet for PEFC- og FSC-sertifiseringene. 

Neste steg i innføringen blir at treforedlingsanlegget i Sandåsa setter Timber by Pinja i drift i løpet av høsten. 

I innføringsprosjektet har tre parter samarbeidet; Sandåsa, Triona og Pinja hvor Triona har stått for prosjektledelse og opplæring etc. og Pinja hadde ansvar for konfigurering av systemet, kundetilpasninger og integrasjoner mm. Innføringen har fungert meget bra og tillitsfullt, med jevnlige avstemminger både i prosjektgruppen og styringsgruppen. 

«Vi valgte Triona fordi vi så at Triona sammen med Pinja er den aktøren som kunne gjennomføre vår visjon om hva et forretningssystem for oss skal inneholde og brukes til. Vårt krav har vært et system som er tilpasset framtiden sammen med en moderne struktur og organisasjon. Vi ser det også som svært viktig å kunne legge til rette for gode forutsetninger i den digitaliseringsprosessen som nå pågår sammen med bygghandel og byggeindustrien. Jeg er glad for å kunne konstatere at Triona og Pinja så langt har innfridd våre høye forventninger og vi ser frem til den fortsatte reisen sammen», sier Anders Gyllengahm, administrerende direktør i Sandåsa Timber. 

Timber by Pinja gir støtte for velbegrunnede forretningsbeslutninger i alle prosessteg ved at nåværende status sammen med historiske utfall alltid kan finnes sammenstilt og oppdatert i systemet.   

Utviklingen av systemet har skjedd, og skjer, i nært samarbeid med våre kunder for å tilpasse og støtte nye behov som oppstår. 

Timber by Pinja er utviklet av det finske selskapet Pinja, som Triona innledet et samarbeid med i 2017. Timber by Pinja brukes i dag av et 80-talls sagbruk og annen treindustri i Sverige, Finland og de baltiske landene. Triona tilbyr svensk treindustri en svensk versjon av systemet inkludert implementeringsstøtte, support og komplementære løsninger som f.eks. C-Load. Timber by Pinja er modulbasert og passer både for små bedrifter og store konsern med flere enheter. 

Sandåsa Timber AB består i dag av treforedlingen i Sandåsa og sagbrukene i Åkers Styckebruk og i Forssjö Bruk, Katrineholm. Sandåsa Timber AB er en moderne og veletablert familiebedrift med aner tilbake til 1920-tallet. 

Les mer