Nyhetsarkiv

Bivab velger FleetControl som leverandør av sitt neste ”Ombord IT-system»

21.08.2024

Bivab, som i dag består av 35 busselskaper, har lett etter en høyytelses IT-løsning som enkelt kan integreres med andre systemer og som gir fordeler både for bussoperatøren og Bivab sentralt. Triona er veldig stolte over at Bivab har valgt FleetControl som hovedleverandør av «Ombord IT-systemer» til sine busselskaper. Systemet skal være montert og klart for to trafikkstarter i juni 2025, noe som betyr at levering vil skje til våren. I første omgang dreier det seg om 80 busser. 

FleetControl vil gi Bivab en løsning som blant annet: 

1. Samler og aggrererer data både fra bussene og systemene koblet til FleetControl. Dataene gjøres så tilgjengelig i sanntid for systemene som trenger det, både på bussen og utenfor. Et eksempel er passasjertellesystemet, som gir operatøren grunnlag til å forstå hvordan passasjertrykket ser ut på ulike linjer til ulike tider og steder. 

2. Hjelper sjåførene til å kjøre enda mer miljøvennlig gjennom f.eks. direkte tilbakemeldinger via førerskjermen på dashbordet. Dette fører til en mer behagelig tur for den reisende og lavere energiforbruk for bussoperatøren. 

3. Hvis det er kaldt ute starter varmerne på bussene automatisk før turstart slik at bussene har en behagelig temperatur for sjåfør og passasjerer når den går i trafikk.  

Christer Pettersson, administrerende direktør i Bivab, kommenterer handelen: "Med FleetControl har vi funnet en leverandør som er lydhør for våre behov og som etter vår mening har den skarpeste løsningen på markedet." FleetControl stiller ingen krav til hvem som skal levere eventuelle hjelpesystemer, det er opp til kunden. Lars Ericsson, forretningssjef for FleetControl, sier videre: «Bivab er en perfekt kunde for oss og systemet vårt. De ønsker en felles grunnløsning for sine bussoperatører, men det er også viktig å kunne tilpasse løsningen ut fra de krav og ønsker som de enkelte bussoperatørene har». 

Les mer